Facebook

Kdo je kdo

Profil: Michal Schuran

Status Oficiální člen týmu AC Sparta Praha
Narozen 30. 6. 1996 - Ne
Kde 
Bydliště Praha
Záliby Cyklistika, běžky, BMX, studium
Kontakt 
.: Chcete vědět více? :.

Nástěnka

Ski areál BRDY - Těškov - Strašice + aktuální stav sněhu a lyžařských stop 2022/23
Ski areál BRDY - Těškov - Strašice + aktuální stav sněhu a lyžařských stop 2022/235. 12. 2023
4.12.2023 projeta stopa Těškov v délce 21 km -Těškov - Holoubkov- Mýto lyžování pěkné
3.12. Ski Strašice -
...více

2022 Členské spolkové poplatky AC SPARTA PRAHA cycling z.s.
2022 Členské spolkové poplatky AC SPARTA PRAHA cycling z.s.24. 06. 2022
Vzhledem k zákonné povinnosti vybírat členské poplatky, prosím všechny členy ACS, kteří mají licenci ČSC o uhrazení
...více

Fanshop AC SPARTA Betlémské náměstí 7 a recepce restaurace Chodovar ,,Ve Skále,,
Fanshop AC SPARTA  Betlémské náměstí 7 a recepce restaurace Chodovar ,,Ve Skále,,5. 10. 2016
Dresy a kraťasy a další oblečení cyklistické Sparty můžete získat přímo přes http://www.sparta-cycling.cz/fanshop
...více

Všechny zprávičky

Kalendář

Tour de Brdy 8.červen 2024 Info
8. Červen 24 - So, 13:00
Silniční a gravel klasika po vrcholcích Brd se startem ve Strašicích ve sportovním areálu. přihlášky již na www.4timing.cz

Více událostí v kalendáři

Z fotogalerie

1.1. ve 13h startujeme VC Eko komíny a ADS stavby
z Rokycan na Žďár - tradiční závod do vrchu pro cyklisty a běžce o 10 000,- Kč
Fotogalerie - Procházení

SKI areál Těškov - úpravy stop a lyžování termíny závodů
CHODOVAR SKI TOUR 2017 - návrh
11.1.2017 večerní Tříkrálový běh - Těškov volně(10) hromadný Teškov
14.1.2017 Okolo Mariánskolázeňských pramenů
18.1.2017 večerní závod Těškov volně(10) hromadný Teškov
25.1.2017(5.2.) Chodovar Ski večern
Fotogalerie - Procházení

Tour de Brdy 2016
fotogalerie
Fotogalerie - Procházení

Stojí za návštěvu

Sportimage
aktuální sportovní informace
Brdská stopa - info z Brd
aktuální zpravodajství z Brd nejen sněhové + webkamery
BikeStream
Cyklistický webzine
Penzion - Výhledy na Brdy
Pronájem apartmánů/ penzion a ubytování od 290,- Kč/osoba v Těškově na Rokycansku.
V zimě běžecké lyžování ve Ski areál Těškov a v létě cyklistika nejen v Brdech. Dostupnost 3 km od dálnice D5 exit 50.
Tomáš Hrubý - Axiory
Portfolio management - Tomáš Hrubý

Více odkazů.





Článek

1.Peklo Severu - Sparťan Richard Habermann obsadil 13.místo po 100km dlouhém úniku

1.Peklo Severu - Sparťan Richard Habermann obsadil 13.místo po 100km dlouhém úniku

Čt - 27. Duben 2023, 11:10 - Zdeněk Rubáš

spolu s Tomáš Jakubkem ATT a nestřídajícím Tomášem Přidalem Elkov Kasper v háku. Po dojetí další skupiny s lídry týmů, byl Přidal nejodpočatější a vyhrál.

V Krásné Lípě dominovali jezdci Elkov Kasper. Vyhrál Tomáš Přidal, který strávil celý den na čele závodu
22.04.2023 | Jiří Vlasák, foto: Jan Brychta, Filip Bezděk

V Krásné Lípě dominovali jezdci Elkov Kasper. Vyhrál Tomáš Přidal, který strávil celý den na čele závodu

Bojovný a dramatický závod nabídl především závěr druhého dílu Škoda Cup 2023 v Krásné Lípě. Na profilově těžké trati se dojíždělo buď po jednom nebo po skupinkách s minimálním počtem jezdců. Tomáš Přidal se pustil od prvního kola do úniku tříčlenné skupiny, a když byli necelá tři kola před cílem dojeti, nejenže neodpadl, ale dokázal v závěru sólově odjet a zvítězit! O zbylá dvě místa na pódiu se utkali Michael Boroš a Márton Dina. Český jezdec má přeci jen lepší spurt a také to potvrdil. Výborný výkon podal i Matěj Zahálka, který dojel čtvrtý.


K závodu se prezentovalo 110 cyklistů, z toho 80 z České republiky. Ze zahraničních vynikali počtem Poláci, kterých byla necelá dvacítka. Bylo tu i 5 Němců v klubovém týmu Berthold, 5 Slováků především v týmu CAT, ale také dva Kolumbijci, jeden Kanaďan a v týmu ATT Investments jako jediný cizinec maďarský závodník Márton Dina. Startovali i jednotlivci z kontinentálních týmů Maloja a HRE Mazowsze. Nechyběl ani Pawel Szostka, který se tak výrazně zviditelnil na prvním pohárovém závodě ve Velké Bíteši.

Z českých se hlavní pozornost soustřeďovala na dva nejlepší domácí týmy Elkov Kasper a ATT Investments. Připomeňme si, že ATT Investments ovládlo první pohárový závod, vyhrál Pavel Kelemen, který se tak stal průběžným lídrem seriálu. Ale dnes jsme ho na startu neviděli. Důvod byl dvojjediný. Coby na sprintera byl na něj krásnolipský okruh příliš náročný, a proto ho tým poslal závodit společně s dalšími pěti lidmi na dvojkový etapák do Srbska a Bosny Hercegoviny. Nejlepším v kategorii do 23 let a zároveň Nováčkem se po Bíteši stal Filip Chýle a ten tu dnes startoval. ATT vedlo i soutěž týmů.

ATT Investments postavilo do závodu deset závodníků, přičemž se dalo předpokládat, že lídrem bude Jakub Otruba, ale zastoupit ho mohlo několik dalších týmových kolegů.Elkov Kasper nastoupil v osmi lidech. Chyběl hlavně Adam Ťoupalík, který nedokončil před týdnem kvůli nemoci francouzský etapák. Do role lídra bychom tak pasovali Matěje Zahálku, aktuálního republikového šampiona.

Tufo Pardus Prostějov postavilo do závodu 7 cyklistů a lídr byl jasný: Richard Holec, v Bíteši třetí. Mezi širší okruh favoritů bylo možno počítat Šimona Vaníčka, který odstartoval v šestičlenném výběru ČEZ Cyklo Team Tábor. Sparta jela v osmi lidech, Forman Cinelli v šesti, CK Příbram-Fany Gastro v pěti, Favorit Brno ve třech atd. Z krajánků přijeli závodit Tomáš Bárta a Michal Schlegel z Caja Rural, Milan Kadlec z DSM Development a Radovan Štec z Israel Cycling Academy. Všichni tu oblékli reprezentační dres.

Jelo se na okruhu se startem a cílem v Krásné Lípě, okruh měřil 12.4 km, jel se 11x a ti, co se dostali do cíle, nastoupali 2300 výškových metrů. Od startu se několik kilometrů klesalo, pak se najelo do zvlněného terénu a nejtěžší úsek přišel zhruba 5 km před cílem v podobě místy hodně strmého stoupání na Vápenku. Odtud se už jen 3 km sjíždělo do cíle.

Vše se odehrálo v krásném přírodním prostředí na povětšinou sice užších, ale velmi kvalitních silnicích. Kulisy pro skvělou, bojovnou cyklistiku připravili organizátoři dokonalé.



Většinu dne strávil v úniku Tomáš Jakoubek a coby nejaktivnější v trojici uprchlíků si vysloužil ocenění nejlepší vrchař závodu

Jak vypadaly průjezdy Krásnou Lípou po jednotlivých okruzích?

1. okruh: 15 sekund před pelotonem jeli Tomáš Jakoubek (ATT) a Tomáš Přidal (Elkov), na konci balíku se to dost trhalo

2. okruh: ke dvojici se v průběhu okruhu připojil Richard Haberman (Sparty) a náskok narostl přes 4 minuty

3. okruh: trojice vpředu držela náskok 4:15 na početný peloton

4. okruh: vedoucí trojice zvýšila odstup na početný balík na 6:30 min.

5. okruh: během jednoho okruhu se odstup na potrhaný peloton zkrátil o 2 minuty, za první skupinou jelo 15 lidí s převahou dresů ATT a Elkov

6. okruh: trojice opět navýšila náskok na 5:30 a peloton se opět sjel dohromady

7. okruh: náskok se zkrátil, ale stále ještě byl zajímavý, peloton byl ale rozdělený na mnoho skupin, v první 6členné tři dresy ATT: Otruba, Turek a Dina, z Elkov Boroš a Zahálka a Vaníček z Tábora, zkoušel je sólově dojet Schlegel, následovalo s nevelkým odstupem několik skupin, dresy dalších jezdců ATT se pohybovaly v těch předních, v jedné se pokoušeli situaci zvrátit čtyři borci Elkov v čele s Janem Bártou

8. okruh: náskok trojice se zkrátil na minutu, za nimi jela stejná šestice a půl minuty za ní zhruba patnáctka jezdců, kde opět převažovaly dresy obou nejlepších českých týmů, těch z ATT bylo o trochu víc, přesně pět

9. okruh: na čele čtveřice vedená Matějem Zahálkou a dvěma jeho týmovými kolegy Borošem a Přidalem, z ATT pouze Márton Dina, s malou ztrátou se je pokoušel dojet Dan Turek, s půlminutovou jeli Šimon Vaníček a Jakub Otruba, ale nevypadali odhodlaně, o minutu zpět osamocený Tomáš Jakoubek, o další minutu odskočený Michal Schuran před čtveřicí s Dominikem Neumanem, dvěma jezdci ATT a Richardem Habermanem, dále už propastná mezera

10. okruh: na čele Márton Dina s 15 vteřinami na tři jezdce Elkov, o 45 vteřin zpět osamocený Dan Turek, o další minutu taktéž sólově Jakub Otruba, ktrému už nestačil Šimon Vaníček, pak osamocený Michal Schuran atd.



Absolutní pořadí druhého závodu ŠKODA CUP 2023 (zleva) Michael Boroš, Tomáš Přidal, Márton Dina

Cíl: První dojel ten, který měl být teoreticky nejvíc unavený. Tomáš Přidal strávil celý den v úniku a nakonec si dojel sólově pro vítězství! O druhé místo se ve spurtu utkali Michael Boroš a Márton Dina, český závodník byl úspěšnější. Koncert Elkov Kasper dohrál na čtvrtém místě Matěj Zahálka.

Tomáš Přidal bezprostředně po závodě řekl: "Chtěl jsem pracovat hlavně pro tým. To byl hlavní motiv pobytu v úniku. Nečekal jsem, že bych nakonec vyhrál. Je to moje dosud nejvýznamnější vítězství. Zítra se v dalším pohárovém závodě v České Kamenici pokusíme opět uspět. Regenerace by neměla být problém."

A na týmových stránkách posléze doplnil: „V závěru Márton Dina ve stoupání nastoupil a s ním jsme zůstali jen my tři. Já jsem hlavně chtěl pomoct klukům, a to, že vítězství vyšlo na mě, je docela náhoda. Maďara jsme roznastupovali. První nastoupil Zahálka, potom Boroš a napotřetí jsem nastoupil já a Dina se už nezvedl. Možná mě trochu podcenil a nezvedl se hned. Závod byl hodně těžký. V každém kole nahoru dolů po úzkých cestách a k tomu závěrečný dvoukilometrový kopec.“

"Opět to bylo výhradně o souboji našeho týmu s Elkov Kasper. Celý závod jsme měli pod kontrolou, ovšem jedna nepříliš vyvedená taktická varianta v závěru závodu, kdy se začalo pořádně závodit, nás v konečném důsledku stálo lepší výsledek," řekl k závodu Jaromír Friede, sportovní ředitel ATT Investments.

Lídrem pohárového seriálu se po dnešním závodě stal Michael Boroš. V kategorii U23 se dostal do čela vítěz dnešního závodu Tomáš Přidal a zároveň se stává i Nováčkem poháru. Nejlepším vrchařem závodu byl vyhlášen Tomáš Jakoubek.

 

Vaše reakce:

Reakce jsou řazeny od nejstarších po nejnovější.
-Přidat příspěvek
Přidání příspěvku
Jméno (nepovinné, ale podpis je vítán):


Email:


Nadpis vaší reakce, téma:


Text (povinné):

Reakce na příspěvek č.
Pokud chcete reagovat přímo na konkrétní příspěvek vložte číslo tohoto příspěvku.
(nebo stačí kliknout na odkaz Reagovat a číslo příspěvku se doplní samo).

Váš email bude ochráněn před spamovými roboty.

Webmaster si vyhrazuje právo nevhodné příspěvky smazat.
To se týká hlavně vulgárních, komerčních, nesmyslných a lživých příspěvků.

Obohaťte své texty o tyto smajlíky:
Www
Opište kód z obrázku A proč jako?
Ptáte se proč opisovat kód z obrázku? Protože, nebýt tohoto kódu měli bychom tu plno nesmyslných příspěvků od spamových robotů, kteří denně procházejí internet a vyplňují samými nesmysly všechny možné formuláře. Jenže u nás narazí. Nedokáží totiž (narozdíl od člověka) přečíst text schovaný v obrázku. Oni ho vidí pouze jako obdelník s neznámým obsahem
     

Sparta Junior

Fanshop AC Sparta Praha cycling 1893
Fanshop AC Sparta Praha cycling 1893 24. 06. 2022
sparťanské sportovní oblečení na kolo, fotbal, hokej, atletiku a originální dárkové zboží nejen pro Sparťany najdete ...více

CYCLE PARKING - stojany na zavěšení jízdních kol
CYCLE PARKING - stojany na zavěšení jízdních kol5. 08. 2021
jedinečný systém zavěšení jízdních kol a koloběžek od Sparta cycling.
Univerzální venkovní stojan pro 7 ...více

Všechny zprávy

Cykloakademie

18.ročník TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic
18.ročník  TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic25th March 2024
18. ročník TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic
startuje v sobotu 8.června 2024 ve 12:00 hodin ve ...more

Všechny zprávy Sparty B

RSS vlákno (B)

Reakce u článků

Monicanes: ???????? ?????? ? 1xbet ????? ???????: ??????? ???? ??? ????????
?????
??????? ????? ??
? ??? ??? ???? ?? ????

???????? ??????? ??????? 1xbet ?? ???????: ?????????? ?????????

https://www.youtube.com/watch?v=aCpj8cOmgwo
...[zkráceno]
Přidáno 28. 03. 2024 ke článku: VC Hlovovce - obhájí Sparta vítězství? > Reakce
 
sandralv7: Best softcore site list this is the best softcore list available
6 best dating apps for wealthy rich and high worth singles
https://bnuy165-naughty-cosplay-tumblr.fetish-matters.com/?deanna-autumn
Přidáno 28. 03. 2024 ke článku: Finále Ski areálu Těškov - Cena pivovaru CHODOVAR pro Ondřeje Vodrážku > Reakce

Příspěvky z fóra

Eliška Karlíčková: POTŘEBUJETE FINANČNÍ POMOC?
Ste v ťažkej finančnej situácii? NOVAPUJCKA.CZ@GMAIL.COM.

Potrebujete urgentné peniaze na realizáciu svojich projektov? Koľko potrebuješ? Chcete ho dostať do 24 hodín? Ponuka úveru začína od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč s ...[zkráceno]
Přidáno 12. 03. 2024 do vlákna: Kniha hostů - stálé vlákno
 
Eliška Karlíčková: POTŘEBUJETE FINANČNÍ POMOC?
Ste v ťažkej finančnej situácii? NOVAPUJCKA.CZ@GMAIL.COM.

Potrebujete urgentné peniaze na realizáciu svojich projektov? Koľko potrebuješ? Chcete ho dostať do 24 hodín? Ponuka úveru začína od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč s ...[zkráceno]
Přidáno 12. 03. 2024 do vlákna: Kniha hostů - stálé vlákno

Nejnovější diskusní vlákno:
Kniha hostů - stálé vlákno

Zobrazit všechna vlákna ve fóru